Már a hétvégétől óriáskerekezhetünk a Széchenyi téren

Mint tegnap este írtuk, olvasói képek alapján már most, szeptember végén megérkezett az óriáskerék a Széchenyi térre. Az önkormányzattól még nem válaszoltak levelünkre, de a városi hírportált, a Szeged.hu-t az üzemeltető családi vállalkozás részéről Illés Anett tájékoztatta az óriáskerékről.

Ez alapján valóban korán jön idén a karácsony, mivel ha minden jól megy, akkor már október elejétől – péntektől vagy szombattól – indulna is a kerék, majd egészen vízkeresztig, azaz 2022. január 6-ig maradna a téren.

A családi vállalkozás a lapnak elmondta; ez egy másik példány, de méreteiben a korábbiakkal teljesen megegyezik, ami így nyitott kabinos, 33 méter magas, 144 férőhelyes lesz. Állítólag a város részéről kifejezetten kérés volt, hogy nyitott kabinos óriáskereket hozzanak, az óriáskerék Balatonalmádiból került ide.

Az üzemeltető abban bízik, hogy idén nem tesz keresztbe a negyedik hullám a karácsonyi vásárok megtartásának. Ami jó hír, hogy védettségi igazolvány nélkül felülhetünk rá. Na de mikor lesz nyitva? A tervek szerint

  • hétfőtől csütörtökig 12 órától 20 óráig,
  • pénteken és szombaton 10 órától 22 óráig,
  • míg vasárnap 10 órától 20 óráig.