Már több mint félmillióan szavaztak az előválasztáson

Átlépte a félmilliót az előválasztók polgárok száma – írja az Országos Előválasztási Iroda közösségi oldalukon. Az előválasztás hetedik napján ismét rekordot döntött az online szavazók száma, ugyanakkor észrevehető, hogy az offline szavazók száma kissé csökkent.

2021. szeptember 26-án, vasárnap az alábbiak szerint alakult a részvétel: 55.527 szavazó adta le a voksát a kihelyezett sátrakban, azaz szavazópontokon, valamint 20.020 személy szavazott online, ennyien még sosem tették egy nap leforgása alatt. Összesen tehát a nap folyamán 75.547 fő adta le voksát „Magyarország következő miniszterelnökére” és az előválasztás képviselőjelöltjeire, mindösszesen pedig már több mint 515 ezren szavaztak – írják.

Azt is elmondták, már az előválasztás finisében vagyunk; a hétfői és keddi a napon a terheléses támadás miatt elmaradt szavazási alkalmakat pótolják az ellenzéki aktivisták. A választás kedden 20 órakor ér majd véget. Szerda reggel megkezdődik az összegyűjtött urnákban található szavazatok feldolgozása, melynek képviselőjelölti eredményét a nap folyamán folyamatosan ismerteti majd az OEVB, a miniszterelnökjelölti választás eredménye késő délutánra várható.