Másnak is feltűnt, hogy nyár van?

Egészen furcsa dolog történik, ha az időjárást nézzük. Ha valaki reggel felkel és kitekint az ablakán, azt látja, hogy hét ágra süt a nap, majd ha kilép a házból, érezheti is, hogy délelőtt tavaszias idő van, délutánra azonban olyan szinten felmelegszik a levegő, hogy az már betudható egy enyhébb nyári napnak. És ez nem is fog változni egyhamar, ma 27-28 fok lesz Szegeden, sok-sok napsütéssel.

Az Időkép előrejelzése szerint kedden szintén napos, csapadékmentes, nyugodt időre van kilátás. A hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.
Szerdán is sok napsütésre számíthatunk, felhők alig lesznek az égen. Reggelre viszont ismét sokfelé képződhet pára, köd, mely helyenként tartósabban is megmaradhat. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul, de a ködös tájakon 20 fok alatti maximumokra van kilátás.
Csütörtökön is kitart a vénasszonyok nyara, reggelre viszont több helyen pára, köd képződhet, mely néhol napközben sem oszlik fel. Ezeken a tájakon 20 fok alatti, máshol 21-26 fok valószínű. Szeged inkább máshol van.

 

Nyitókép: Szegedi Repülőnapok & Légiparádé / Facebook