Még azért próbálkozik a nyár: a hétvégén elérhetjük a 26-28 fokot is

Miközben a Duna-Tisza közén helyenként megérkeztek az első őszi fagyok, csütörtökön helyenként már elérjük a 20 fokos csúcsértéket, péntektől pedig még melegebb őszi idővel számolhatunk; vasárnap közel lesz a 30 fok is – írja az Időkép.

Szerdán várhatunk még csapadékot és borongós, esős, hűvös őszi időt 13-18 fokkal, de késő délután az északi tájakon már szakadozni kezd a felhőzet. Az északnyugati szelet többfelé kíséri élénk, néhol erős széllökés.

Ezután viszont melegedés kezdődik, csütörtökön száraz idő jön többórás napsütéssel, helyenként feltámadó széllel, 17-22 fokos maximumokkal, míg pénteken már mindenhol 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, ugyanakkor a szeles idő csökkenthet a hőérzeten. Nyugat, délnyugat kivételével élénk, erős lesz a szél. Ezeken a tájakon  lehet a legtöbb napsütés, egy-egy zápor északkeleten fordulhat elő.

A jelenlegi számítások alapján hétvégén száraz idő várható, sok napsütéssel, egyre kevesebb felhővel és egyre melegebb idővel. Szombaton 21-26, vasárnap 22-28 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Szegedre vonatkozóan a következőképpen néz ki az előrejelzés:

Fotó: Időkép