Megnyílt a negyedik szegedi kormányablak

A nyolc munkaállomással és egy fotófülkével rendelkező kormányablak immár a tizenharmadik Csongrád megyében, a városban pedig a negyedik.

A Kereskedő közben levő ingatlanban látja el feladatát a Szegedi Járási Hivatal Közlekedési Osztálya, valamint itt kapott helyet a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont, amely mostantól egy klasszikus kormányablak ügyfélszolgálattal egészül ki. Az új kormányzati ügyfélszolgálattal jelentősen egyszerűsödnek az adminisztrációs folyamatok, hiszen a külföldről behozott használt gépjárművek esetében egy helyen intézhetők – az összeépítési és átalakítási engedélyek kiadása után – a rendszámmal való ellátáshoz, illetve a forgalmi engedély kiadásához szükséges ügyek.

Dr. György István megnyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy a most átadott, országosan a 305-dik kormányablak az országos kormányablak-rendszer a területi közigazgatás zászlóshajójának számít, hiszen ez az a találkozási pont, ahol az emberek direkt módon lépnek kapcsolatba az állammal ügyeik intézése során. A kormányablakok gyors ügyintézést támogató, „egyablakos” jellege és ügyfélközpontú kialakítása alapvető nemzetgazdasági érdek is, amely a vidék lakosságmegtartó erejére is pozitív hatással van, hiszen az emberek a lakókörnyezetükhöz közel, gyorsan és kényelmesen tudják elintézni ügyeiket.

A Szegedi Járási Hivatalban dolgozó kollégák egy átlagos héten mintegy tízezer, évente pedig közel félmillió ügyfélnek nyújtanak segítséget a kormányablakokban – hangsúlyozta dr. Juhász Tünde. B. Nagy László országgyűlési képviselő arról beszélt, a környéken élők szempontjából fontos beruházás zárult le, amely könnyebbséget, segítséget jelent majd az itt élőknek az ügyintézésben.