Mihálik Edvin szerint Szeged egy becsületes és tisztességes város, úgyhogy feljelentést is tett az egyetem ügyében

Feljelentést tett a rendőrségen a Szegedi Tudományegyetemen kötött több száz milliós takarítási szerződés miatt Mihálik Edvin szegedi önkormányzati képviselő, momentumos ogy-képviselőjelölt. Ezt kedden délelőtt jelentette be a Feketesas utca 30. alatt található helyi Momentum-irodában.

Mint arról már írtunk még a múlt szerdán, a 24.hu szerint Varga Róbert egykori szegedi fideszes képviselőjelölt cége közbeszerzés nélkül kapott 750 millió forintos megbízást az egyetemtől. A cikk szerint a Clean Star Complex Kft. havi nettó 49 millió (bruttó 62,23 millió) forintért takarítja az egyetemi épületeket. Tavaly egy másik cég még ennek az összegnek a töredékéért, nettó 14,5 millió forintért végezte ezt a feladatot.

Mihálik kérdése az, hogy miért lett ilyen drága hirtelen az épületek takarítása? Hogyan kerülheti meg egy fideszes cég a törvény által előírt közbeszerzési eljárást? Ezekre szerinte választ kell kapnunk, ezért hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a szegedi rendőrségen.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

„Emellett közérdekű bejelentéssel fordultam a Közbeszerzési Hatósághoz is annak érdekében, hogy kivizsgálják, miért nem folytatta le az egyetem vezetése a törvény által kötelezően előírt közbeszerzési eljárást. Bízom benne, hogy a rendőrség és a hatóság körültekintően fog eljárni, és ha bűncselekmény történt, akkor az elkövetőket a lehető leghamarabb felelősségre vonják” – mondta, majd azzal folytatta, hogy hónapok óta küzdenek a modellváltás ellen, mert az alapítványi átalakulás után a közpénz felhasználása már nem lesz ellenőrizhető.

A képviselő szerint most szerencsére még köti az egyetemet a közbeszerzési törvény, nem lehet büntetlenül fideszes kifizetőhelyként használni az intézményt. A képviselő ezt követően kijelentette, hogy Szeged egy becsületes és tisztességes város, és azért kell küzdeni, hogy az egyetem is ilyen maradjon.