Négy nap után sem tudni, van-e koronavírus-fertőzött a városházán

Még pénteken derült ki, hogy Dobrev Klára megfertőződött a koronavírussal. Dobrev hétfőn járt a városházán, ahol maszk nélkül tartózkodott, és olyanokkal találkozott, mint a Demokratikus Koalíció szegedi elnöke, Binszki József, vagy Botka László polgármester.

Binszki még aznap végeztetett egy PCR-tesztet, mely eredménye szerint nem fertőződött meg, s szerinte ebből az következtethető, hogy más sem.

Hogy megtudjuk, pontosan mi a helyzet a városházán, még pénteken délután levélben kerestük az önkormányzat sajtóosztályát az alábbi kérdésekkel:

  • Botka László a találkozó előtt mikor produkált legutóbb negatív tesztet?
  • A polgármester átesett-e már a koronavírus-fertőzésen?
  • Végeztek-e már tesztet rajta a találkozót követően?
  • Hány fő vett részt a találkozón?
  • Tervezik-e tesztelni a városháza összes dolgozóját?
  • A találkozó során minden járványügyi előírást betartottak-e?

Válasz egyelőre nem érkezett, bár utóbbira máris tudjuk, hiszen a találkozóról posztolt fotón is jól látható, hogy a polgármester és Dobrev egymáshoz közel, maszk nélkül ülve beszélgettek. A maszktalanság ténye egyébként azért különös, mert  Dobrev literálisan fél nappal fertőzöttségének bejelentése előtt az ATV-ben még azt mondta, mindent megtesznek, hogy ne fertőződjön meg senki. A következő beszélgetés zajlott le:

– Igen, ezt pont akartam kérdezni, hogy azért nem egy életbiztosítás országot járni ilyen harmadik hullám idején – vetette fel a műsorvezető Krug Emília.
– Nem, és nagyon vigyázunk, tehát tényleg folyamatosan maszk van rajtunk, folyamatosan kezet fertőtlenítünk, igyekszünk távolságot tartani – felelte Dobrev Klára.

Dobrevi mesék a maszkhasználatról

No Description

A folyamatosan maszk van rajtunk egyenesen nevezhető hazugságnak, hiszen Dobrev mindössze annyit állít, hogy folyamatosan maszkot hordanak (nyilván csak akkor, amikor az indokolt is), ennek ellenére többször is lehetett maszk nélkül beszélgetve látni őt országjárása alatt, például a szegedi polgármesterrel. Az elmúlt hetekben több ellenzéki vezetővel is tárgyalt a 2022 utáni teendőkről.

Az ügyben most megszólalt a szegedi Fidesz is, akik azt kérik, nyilatkozzon a városháza arról, van-e Covid-fertőzöttjük. „Napok óta lapít a szegedi baloldal arról, milyen védelmi intézkedéseket tettek a Városháza dolgozóinak egészségének megvédése érdekében Gyurcsányné látogatása után. A szegedi közszolgákat ugyanis foglalkoztatja a kérdés, vannak-e koronavírus fertőzöttek a Városháza munkatársai között, és Botka Polgármester Úr nincsen-e közöttük” – írják közleményükben, és felvetették a kérdést, vajon fertőtlenítettek-e a városházán Dobrev látogatásást követően.