Nem állta ki a sort egy nő a postán, arcon rúgták

Az ügyészségi vádirat szerint 2020. április 4-én délelőtt egy férfi az élettársával egy szegedi belvárosi postahivatal bejáratánál várakozott. Valószínű, hogy a Széchenyi téri I-es számú nagypostáról van szó, és az is ismeretes, hogy ekkoriban még az utcán kellett várni a koronavírus miatt, az ügyféltérben egyszerre csak négy ügyfél tartózkodhatott. Ekkor a sort be nem tartva megelőzte őket egy nő, aki beállt az egyik ablakhoz. Az ügyintézése után már kifelé haladt a postáról, mikor a férfi telefonjával elkezdte őt fotózni, ezért a nő az arcába köpött.

A vádlott erre lábon rúgta a nőt, aki válaszul kétszer arcon ütötte a férfit, majd köztük kölcsönös lökdösődés és dulakodás alakult ki. A nő egy kukafedelet is a férfihoz vágott. Ekkor a verekedést a vádlott élettársa sikertelenül próbálta megakadályozni, annak során mindkét nő a földre került. A férfi ekkor az arcán megrúgta a földön lévő vádlottat, neki súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozva.

Az eseményeknek végül csak a biztonsági személyzet közbelépése vetett véget. Vádiratában a járási ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettével, míg a nőt garázdaság vétségével vádolja. A férfi élettársával szemben garázdaság bűntette miatt indult eljárást az ügyészség megszüntette. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.