Nem fogy a kínai vakcina, mától AstraZenecára is foglalhatunk időpontot

A vártnál jóval kevesebben foglaltak időpontot a kínai Sinopharm-vakcinára, mióta szabadon kérhetik az oltást a már regisztráltak. Mint azt a Szegeder megírta, a városban az első napokban (április 26-27-28) 17 és fél ezer főt kívántak beoltani, az első határidőig, 22-én 16 óráig azonban mindössze valamivel több mint 4 ezren foglaltak időpontot. Több helyről is hallottuk, hogy nagyon nehéz kiszórni a kínai oltóanyagot, egyszerűen az emberek nem bíznak meg benne.

Eredetileg ugye az volt tervben, hogy 70 ezer sms-t küldenek ki, és aki 22-éig foglal időpontot, az kap Sinopharmot. Ez tesztidőszak volt, és meg is hosszabbították, újból foglalhatunk már időpontot. A regisztráltak csütörtökre és az azt következő napokra is tudnak időpontot foglalni a Sinopharm-vakcinával történő oltásra, emellett pedig megnyílt a lehetőség időpont foglalásra május 3-tól május 7-ig az AstraZeneca-vakcina oltásra is. A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni.

A koronavírus tájékoztató oldal azt írja, hogy az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen, ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.