Nemesi Pál után most Szabó Bálint ment fel Budapestre pénzt szerezni Szegednek

Arról már minden szegedi tudhat, hogy Nemesi Pál és csapata rendszeresen jár Budapestre, hogy „minden idők legnagyobb fejlesztéseiről” tárgyaljon különböző minisztériumokban. És bár az elmúlt hónapokban számos kormányzati és más fontos személlyel tárgyalt már, még mindig nem tudni, hogy pontosan mit is szeretne elérni azon kívül, hogy gazdaság, fejlesztés, harmadik híd.

Most azonban nem nemesi, hanem Szabó Bálint, Felsőváros önkormányzati képviselője tartott „kivételesen budapesti” napot. Többek között azért utazott fel a fővárosba, hogy ott megpróbáljon Szeged számára pénzt szerezni különböző minisztériumi tisztségviselőkkel és kormányzati politikusokkal.

Konkrétumokról is szót ejtett Szabó: szeretnének forrást gyűjteni ahhoz, hogy a Pick arénával szemben lévő Tisza-ártérben a pangóvíz-elvezetést meg tudják oldani, és úgy általában tudják rendezni az ártéri erdőt. Szabó szerint pár százezer–egy-két millió forint elegendő lehet minderre, és szerinte a szegedi önkormányzat nem tudja/akarja ezt megcsinálni.

A felsővárosi politikus kártérítési ügyekben is eljár Budapesten, de Márki-Zay Péter állítólagos újonnan létesített rákospalotai lakhelyét is felkutatja majd, innen élő bejelentkezést is ígért.