Orbán: decemberben jön a vakcina Magyarországra

Hétfőtől új világ kezdődik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírások betartásának ellenőrzésében, és ha azt tapasztalják, hogy az érintettek nem tartják be a szabályokat, „erőből kell ezeket betartatnunk” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

„A védekezés közös felelősség, a maszkot hordani kell, mert aki nem hordja, aki nem tartja be az előírásokat, az mások egészségével is játszik” – hangsúlyozta a kormányfő. Közölte azt is: december végén, január elején várható, hogy a koronavírus elleni első adag vakcina megérkezik Magyarországra, így a krónikus betegeket, a legveszélyeztetettebb időseket január környékén be lehet oltani. „Nagy tömegben pedig valószínűleg áprilisban érkezik meg az oltóanyag” – mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy az operatív törzset egy átoltási terv elkészítésére utasította.

„Nagy valószínűséggel áprilistól mindannyian meg tudunk szabadulni a járványtól, és győzelmet hirdethetünk ellene” – mondta Orbán Viktor.