Site icon Szegeder Archívum

Óriáskerék, korcsolyapálya, vásári forgatag: pénteken rajtol a Szegedi Karácsonyi Hetek

Óriáskerék, korcsolyapálya, vásári forgatag: pénteken rajtol a Szegedi Karácsonyi Hetek

Németh István, szervező a Szegedi Városkép és Piac Kft. és Nacsa Norbert a Rádió 88 képviseletében tartott ma sajtótájékoztatót.

Pénteken, november 29-én veszi kezdetét a Szegedi Karácsonyi Hetek. A december 24-én záruló rendezvény három helyszínen, a Dóm téren, a Széchenyi téren és a Dugonics téren várja az érdeklődőket. A jól megszokott kulináris pavilonok mellett ajándékvásár, játszóház és a jól megszokott Dóm téri szalmalabirintus idén is helyet kap a vásáron.

A tavalyi év nagy szenzációja, az adventi óriáskerék idén is visszatér városunkba. A Széchenyi téren felállított, több mint 30 méter magas „Szeged szeme” a vásás egész ideje alatt várja azokat, akik megcsodálnák a város ünnepi fényeit a magasból. November 29-én, időjárástól függetlenül, egyszerre gyúlnak fel Szeged ünnepi fényei a rendezvény mindhárom helyszínén, ezzel hivatalosan is megnyitva azt.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

A Dóm tér főleg a családoknak és a gyerekeknek biztosít programokat a Szegedi Karácsonyi Hetek egész ideje alatt.  Az óriás szalmalabirintus mellett barokk körhinta, korcsolyapálya és a Mesés Kastély várja a kicsiket, mely utóbbiban kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal és a kastély moziban vetített mesékkel találkozhatnak az arra vágyók.

A Dóm tér nem csak családi programjai miatt kap különleges szerepet idén.  Hétköznapokon 8 és 14 óra között, iskolás és óvodás csoportokszámára ingyenesen használható lesz a tér korcsolyapályája. Emellett péntekenként tűzzsonglőr-show, szombatonként pedig a Fogadalmi templom egyedi fényfestése várja esténént a látogatókat. Mivel a Dóm téren a családoké a főszerep, ezért itt rendezik meg a Rádió 88 jóvoltából az idei, karácsonyi adománygyűjtést. A rádió képviseletében Nacsa Norbert elmondta, hogy a Szeretet Kuckóban a Rádió 88, támogatói segítségével, a rászoruló babáknak gyűjtenek. Egy-egy kelengyét szeretnének összegyűjteni azoknak a családoknak, akik az ünnep időszakban nem adatik meg minden a boldogsághoz. Minden nap 15 és 19 óra között várják az adományokat a Dóm téren a rádió standjánál.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

A Dóm téren kap helyet továbbá a város adventi koszorúja is, melynek gyertyáit minden héten egy egyházi szereplő gyújt meg egy közszereplő kíséretében, az alábbi felosztásban:

A Széchenyi tér és a Dóm téri forgatag mellett továbbá fontos még kiemelni, hogy a felújított, közel hat méteres Csodaszarvas várja a Dugonics térre látogatókat az ünnepi időszak alatt. Körülötte, a már korábbi években megszokott módon, étel, forralt bor és tea várja az ara járókat.

Exit mobile version