Politikusmustra: Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára és Jakab Péter is Szegedre jön hamarosan

Sajtóreggelit tartott ma a Kiss Menyhért utcai DK-irodában a Demokratikus Koalíció és a Jobbik helyi szervezete. Beszéltek az afgán helyzetről, a szegedi fürdőkről, Dobrev Kláráról és Gyurcsány Ferencről, Jakab Péterről, és a szegedi fürdőkről is.

A sajtótájékoztatók általában kellően unalmasak ahhoz, hogy azokra senki az ég világon ne akarjon elmenni a pártsajtón túl, akiknek ugye kötelező a megjelenés. Ezt tudhatta Binszki József és Tóth Péter is, akik mint a DK és a Jobbik megyei vezetői tartottak reggelivel egybekötött tájékoztatót a Kiss Dávid-palotában lévő szűkös kis irodában. Az egyik kis helyiségben előbb tájékoztatták a sajtót, majd a megjelenteket szendvicsekkel és különböző tejes italokkal fogadták a Dobrev Klára-plakátokkal díszített másik szobában.

A két politikus felváltva beszélt, Binszki például arról, milyen jól sikerült Gyurcsány Ferenc múltkori szegedi látogatása, melyen szerény becslései szerint úgy négyszázan vettek részt. Az eseményen mi is kint voltunk, helyszíni beszámolónk ide kattintva olvasható. Binszki említette azt is, hogy a DK elnöke augusztus 25-én újra Szegedre jön, ahol a Hungi Vigadóban lehet majd megtekinteni vele egy beszélgetést.

Ezt követően bejelentette, hogy a párt miniszterelnökjelölt-jelöltje, Dobrev Klára is megtiszteli a szegedi közönséget, ő szeptember 22-én jön. Dobrev is a Széchenyi téren lesz látható, és Binszki szerint csak kevés városba tud elmenni az előválasztási finisben, ami jól jelzi, Szeged kiemelt helyet kapott.

De nemcsak baloldali politikus jön, Gyurcsány Ferenccel egy napon Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnökjelölt-jelöltje is jön; ő az előválasztási kampányban fog segítkezni augusztus 25-én, és ha belefér, akkor még a SZIN-re is leugrik. Ami biztos, hogy Jakab Péter kampányolni fog majd Kiskundorozsmán és az Odessza városrészben.

A két politikus beszélt még más dolgokról is. Binszki nyugdíjat emelne és a belvárosi strandokat rázná gatyába, Tóth a sziksósfürdőt fejlesztené. Az afganisztáni helyzet következtében várható migrációs nyomás kapcsán Tóth Péter az önálló magyar határőrség újbóli felállítását helyezte kilátásba, de arról nem jutottak dűlőre az egyik jelen levő újságíróval, hogy erre egyáltalán van-e lehetőség az EU-n belül. Binszki még azt is mondta, hogy kell harmadik híd.

 

Nyitókép: a DK szegedi irodája. Fotó: Bálint András / Szegeder