Site icon Szegeder Archívum

Szeged a 311. legdrágább város a Földön

Szeged a 311. legdrágább város a Földön

A múlt hét elején tette közzé a Numbeo 2020-as megélhetési költségmutatóját, amely segítségével globálisan összehasonlíthatóak a városi szintű személyes megélhetési költségek – írja az Alapblog.

A listára természetesen felkerült Budapest, szerepel azonban rajta két másik magyar város is: Debrecen és Szeged. Budapest a 274., Debrecen a 305., Szeged pedig a 311. legdrágább város ma a Földön – a lista szerint. Ez egyébként már azért is figyelemre méltó tény, mert

Szeged eddig soha nem szerepelt ezen a listán,

most pedig rögtön a mezőny közepébe dobtak minket. A rangsort az alábbi szempontok alapján határozták meg:

A lista élén Zürich, Bázel, Lausanne, Genf és Bern áll, mely svájci városokat négy norvég város, illetve Reykjavik, Izland fővárosa követi. New York a 11., San Francisco, majd az alaszkai Anchorage követi.

Pékáru-kínálat egy belvárosi étteremben. Fotó: Rudi és Fickó / Facebook

Néhány város és helyezéseik:

Szeged közvetlenül a mexikói Tijuana után következik, utánunk pedig a szintén mexikói Monterrey szerepel, nem sokkal később pedig Szarajevó, Mexikóváros, és Isztambul következnek (nem közvetlenül).

A Numbeo honlapján egyébként azt is megnézhetjük, hogy egy adott városban milyen árakra kell készülni, ha oda látogatunk. Megkerestük Szegedet, és az alábbiakkal találkoztunk:

 

Nyitókép: a Bajza utca bejárata egy téli reggelen. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Exit mobile version