Szegeden rendezik a IV. Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyt

December 7-én rendezik meg a ­ IV. Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyt Szegeden. A magánfőzők segítése és a kulturált pálinkafogyasztás népszerűbbé tétele mellett korrekt pálinkabírálattal várja a verseny a jelentkezőket.

A pálinkafőzés.com-ra a mai napon kikerült felhívás alapján Magyarország egész területéről és a környező országokból is várják jelentkezőket. A résztvevőket szakmai bemutatók, cefrézési anyagok, házi pálinkafőzők és egyéb eszközök ismertetése várja a versenyen.

A nevező pálinkamintákat 20 pontos bírálati alapon értékeli majd a szakmai zsűri, melyek alapján a pálinka arany, ezüst vagy bronz minősítést kaphat a versenyen:

  •  Illat tisztaság, (hibátlan) -max. 3 pont,
  •  Illat karakter, (élénkség, frissesség, intenzitás és fajtajelleg illatban) -max. 5 pont,
  •  Íz tisztaság, (hibátlan) -max. 3 pont,
  •  Íz karakter, (élénkség, frissesség, intenzitás és fajtajelleg ízben, testesség, csípősség, szúrósság) -max. 5 pont,
  • Harmónia, tartósság, (benyomások kóstolás után) -max. 4 pont.

A verseny champion díját minden gyümölcs kategóriában arany érmet szerző pálinka nyerheti el. A Bíráló Bizottság elnöke Muth József pálinkamester lesz.

Nyitókép: Varga György / MTI