Teljesen megszűnik a buszközlekedés Szeged és Budapest között

„Június 20-tól változik a Volánbusz egyes távolsági járatainak menetrendje. Első lépésben a Budapest–Szeged–Szabadka, a Budapest–Eger és Budapest–Nagykanizsa viszonylaton lépnek életbe járványügyi menetrendek. Kialakításuk során a közlekedési társaság – a megrendelő Innovációs és Technológiai Minisztérium kérésére – figyelembe vette az utasok változó igényeit, valamint az ország távolsági közösségi közlekedésének alapját jelentő vasúthálózat előnyét és elsőbbségét. Utóbbihoz igazodva nő az autóbuszos közlekedés vasúti »ráhordó« szerepe” – kezdi sajtóközleményét a Volánbusz.

Arról eddig is tudtunk, hogy a Szegedet is érintő Budapest-Szabadka vonalon felfüggeszti szolgáltatásait a társaság, ma azonban az is bejelentésre került, hogy a főváros és Szeged között is megszűnik a buszközlekedés.

Mint a közleményben írják, a járványügyi korlátozások feloldása, a védekezés új szakasza lehetővé teszi a buszközlekedés újjászervezését és fokozatos újraindítását. Ez pedig jelen esetben azt is jelenti, hogy járatokat törölnek el. „Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kérésére mindez a vasúttal párhuzamosan futó távolsági autóbuszjáratok indokoltságának felülvizsgálata mellett zajlik” – írják, folytatva azzal, hogy a június 20-tól életbe lépő – a hivatalos kommunikáció szerint – ideiglenes járványügyi menetrend értelmében Budapest és Szeged között megszűnik az autóbusz-közlekedés. Ez azt jelenti, hogy az egyetlen közösségi közlekedési mód ezentúl a vasút marad. Nem, a telekocsi nem közösségi közlekedés.

Azt is hozzáteszik, hogy Szeged és Szabadka között azért továbbra is megmarad a kiszolgálás. Szeged és Budapest között eddig naponta egy buszjárat volt, ez 2 óra 55 perc alatt tette meg a távot a két nagyváros között.