Több nő is szexuális zaklatással vádolja Placido Domingót

Nyolc énekes és egy táncos számolt be arról az amerikai AP hírügynökségnek, hogy a világ egyik leghíresebb operaénekese, Placido Domingo szexuálisan zaklatta őket – írja a 444.

Az AP hírügynökség szerint a világhírű tenort több kolléganője is megvádolta szexuális zaklatással, közülük egy énekes névvel is vállalta történetét, a többiek retorzióktól tartva névtelenséget kértek. A hírügynökség további három tucat emberrel beszélt, akik megerősítették, hogy nyílt titokként kezelik a szakmában, hogy a világsztár rendszeresen zaklatja kiszemelt áldozatait, a fiatal énekeseket gyakran figyelmeztették is erre.

Többen számoltak be arról, hogy az énekes kéretlenül tapogatta, csókolgatta kollégáit, volt, akit a színpadon zaklatott közeledésével. Két áldozat arról is beszámolt, hogy végül engedtek a nyomásnak és lefeküdtek Domingóval. A tenor kéretlen udvarlásának része volt a különböző karrierlehetőségekkel való csábítás, amire ha nemet mondtak, álláslehetőségektől estek el. Az AP forrásai szerint Domingo gyakran azzal érvelt, hogy

szüksége van a fellépések előtt egy kis nyugalomra, vagyis a vele történő szex az előadás minőségéhez is hozzájárul.

Az AP a tenort is megkereste az ügyben, aki közleményben válaszolt. Ebben nyugtalanítónak és pontatlannak nevezte a nők történeteit, majd hosszabban azt is kifejtette, hogy harminc éve még mások voltak a társadalmi normák, mint ma. Mint fogalmaz, aki ismeri, tudja, hogy nem olyan ember, aki bárkit is megsértene vagy megbántana.

 

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI