Tóth Péter búcsúzik az Európai Tanácstól

Tóth Péter, a szegedi Jobbik elnöke mandátumának megszűnésével búcsúzik az Európai Tanácstól. A politikus a Facebook-on jelentette be a búcsút.

Megszűnt a mandátuma Tóth Péternek, a Jobbik Magyarországért Mozgalom szegedi és Csongrád megyei elnökének az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusában.

Mint írja a Facebook oldalán, az elmúlt években több felszólalása is volt a migráció, a kisebbségi nyelvhasználat és az őshonos európai kisebbségek ügyében. Úgy gondolja tisztességes konzervatív értékrenddel szólalt meg ezen ügyekben, és megfelelően képviselte Magyarországot és Szegedet. „Sok sikert kívánok a következő delegációnak!” – zárja sorait Tóth.

A Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusa az Európa Tanács egyik szerve, melynek feladata a helyi és regionális demokrácia erősítése a 47 tagállamban. Két kamarából, valamint három bizottságból áll, és több mint 200 000 helyi és regionális önkormányzat 648 választott tisztségviselőjét képviseli.

A kongresszus az európai önkormányzatok és régiók képviseletében az Európa Tanács Miniszteri Bizottságával együttműködve próbálja meg előmozdítani a konzultációt és a politikai párbeszédet a nemzeti kormányok és a helyi és regionális önkormányzatok között.