Tóth Péter szerint akkor lehet együttműködésről beszélni, ha már látják a Fidesz polgármester-jelöltjét

Felhívtuk Tóth Pétert azzal kapcsolatban, hogy a kormányközeli SzegedMa értelmezése helyes-e, azaz délelőtti posztjában tényleg előrevetítette-e szegedi együttműködést Botkáékkal.

(null)

(null)

Tóth Péter a Jobbik Csongrád megyei elnöke a 24.hu cikkét osztotta meg ma délelőtt, amely a Népszava azon értesülését szemlézi, hogy az EP-választáson a várakozások felett teljesítő Momentum is indítana főpolgármester-jelöltet Budapesten. Ebben a bejegyzésében a cikk mellé a különutasságot bíráló kommentárt fűzött, többek között azt írta:

„A Jobbik annak ellenére, hogy a tavalyi választáson a második lett, a legnagyobb alázattal állt a helyhatósági választások NER ellenes szövetségkötéshez. Eredményektől függetlenül a legjobb és legalkasabb vezetőket akarjuk támogatni a Fidesszel szemben.“

A kormányközeli SzegedMa ezt úgy értelmezte, hogy ezzel bejelentették, hogy a más településeken már bejelentett, egy civil szervezet égisze alatt működő koordinált ellenzéki induláshoz hasonló lesz Szegeden is, és ezt jelentette már be áttételesen Tóth a posztjával.

Fotó: SzegedMa.hu

Telefonon megkerestük a politikust, aki cáfolta a lap értelmezését. Azt mondta lapunknak, csak általánosságban írt, nem konkrétan Szegeddel kapcsolatban. Ugyanis mint mondta

előbb látniuk kell, a Fidesz kit indít, és után lehet együttműködésben gondolkodni.