Úgy tűnik vége a télnek, és nem is jön vissza

tavasz liget időjárás napsütés fák futókör rekortán

Bár a következő hétvégén éjszaka még bőven lesznek mínusz fokok, egy-két kivétellel nem megy majd 7-8 fok alá a napi csúcshőmérséklet a következő két hétben. 12-13 fok viszont többször is lesz Szegeden – ha az időjósok nem tévednek.

„Kedden sok napsütés várható, de a reggeli köd főként az Alföld északi felén és az Északi-középhegységben napközben is tartós lehet. A csúcshőmérséklet a napos tájakon 10 és 15, a tartósabban ködös tájakon 5 és 9 fok között alakul.

 

Szerdán is ködösen indul a nap, majd napközben egy hidegfront hoz feltámadó északnyugati szelet, északra és nyugatra egy-egy futó záport. Ugyanakkor északkeleten a szélcsendes tájakon tatrósabban párás, ködös maradhat az idő. A csúcshőmérséklet 9 és 14 fok között alakul, de a tartósan ködös tájakon csak 5-7 fokot mérhetünk.

Csütörtökön és pénteken a napos időszakok mellett elszórtan számítani kell esőre, záporokra. Csütörtökön élénk, erős lesz a nyugatias szél, majd pénteken az északi-északnyugati szelet kísérhetik erős, viharos lökések. Délutánonként 5-11 fokot” – írja az Időkép.

 

Nyitókép: tavaszias idő az újszegedi ligetben. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder