Új ügyet talált az a csoport, ami a Rádió88-ért jött létre

Forrás: Facebook

A Rádió88 ugye egy kalandos politikai vargabetű nyomán az utolsó pillanatban megmenekült, de így parlagon maradt az a 14 ezer fős emberanyag, amit a jó ügy gravitált a Szeged a világ közepe facebook oldal rádióval kapcsolatos csoportjába. A csoportot szépen lassan kezdte benőni a gaz, néhány kósza digitális pixel lélek néha azért hangos huhogással jelezte, más jó ügy is igényelné a közösségi összefogást.

Jelentem az ügy meglett. Pénteki naptól a csoport a 100.000-en a Szegedi Nők védelmében nevet viseli, reflektálva az elmúlt napok azon történéseire, miszerint a Tisza Expo Zrt. egyik rendezvényszervezője megverte kolléganőjét. Az ilyen dolgok mellett persze nem lehet elmenni szó nélkül, mint ahogy a közösségi energiák említett módon történő átcsatornázása mellett sem.

A névváltoztatásról értesítés nem jött. A csoport tagjai közül persze sokan politikai szándékot sejtettek a háttérben, és ennek hangot is adtak. Több komment, na és persze bejegyzés is eltűnt a szegedi nők védelmében. Az ügy persze nemes, de ha a célja csak annyi, hogy melegen tartsa a sztorit a választásokig, akkor újra csak az történik, hogy emberi sorsokat darál be és vet máglyára a közélet, áldozva a politikai tőke istenének.