Újranyitnak két korábban bezárt szegedi rendőrőrsöt

Három, eddig zárva tartó őrs nyílik meg hamarosan újra Szegeden – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Délmagyarországot.

Még 2018 januárjában zárt be a belvárosi , az újszegedi és a tarjáni rendőrőrs. Piros Attila, az akkor frissen Somogyból érkezett megyei főkapitány akkor azzal indokolta a lépést, hogy a rendőröknek az utcán a helyük.

 

„Megnéztem a három szegedi rendőrőrs munkáját, és az adatok alapján döntöttem amellett, hogy az ott dolgozó kollégák jobb helyen lesznek a szegedi kapitányságon és az utcákon. A rendőri tevékenység ugyanis, ha hiszi, ha nem, mérhető. Az előző struktúrában, tehát míg voltak őrsök, azaz tavaly, a Szegedi Rendőr-kapitányságon 100 bűncselekményből 39-nek tudtuk megnevezni az elkövetőjét, most 67-nek. Minden rendőrre szükségem van, de a számok azt igazolják, hogy a három rendőrőrsre viszont nincs. A rendőröknek pedig az utcákon kell lenniük” – mondta Piros a lapnak még tavaly júniusban.

újszeged rendőrség rendőrörs toronyház 17 emeletes fotó google maps
Az újszegedi rendőrőrs a 17 emeletes toronyház aljában. Fotó: Google Maps

Az őrsök a bezárás ideje alatt felújításon estek át, azt nem tudni milyen mértékben.

Tarjánban, az Olajbányász téren már múlt hét pénteken visszaköltöztek a rendőrök, az újszegedibe várhatóan március 31-én végeznek a munkákkal és utána nyithat újra, a belvárosiról azonban nem nyilatkozott a rendőrség.

Az őrsök bezárását persze sokan nehezményezték. Hasonló lépésre készült Piros Attila a megye más részein is, például gondolkodott rajta, hogy összevonja Szentes és Csongrád rendőrségeit, mondván, nem biztos, hogy kell két rendőrség 10 kilométerre egymástól. A szentesiek és csongrádiak szerencsére megúszták, ugyanis Pirost alig tíz hónap után menesztette a belügyminiszter.