Vona Gábor kilépett a Jobbikból

Tavaly, a parlamenti választások után Vona Gábor – a pártja számára csalódást keltő eredmény miatt – lemondott a Jobbik elnöki tisztségéről. Azóta vloggerként tevékenykedik. Most pedig a Népszava információi szerint a pártból is kilépett.

„Más dimenzióban veszek részt a közéletben” – indokolta döntését a Népszavának a volt pártelnök. Elmondása szerint szándékát már idén tavasszal jelezte Sneider Tamás pártelnöknek, akivel abban állapodtak meg, hogy csak az önkormányzati választást követően távozik a Jobbikból. Néhány nappal a választás után be is jelentette kilépését.

„Semmilyen konfliktus nincs a háttérben, a döntésem már régóta érlelődött” – hangsúlyozta Vona. Véleménye szerint kilépése jó lélektani pillanatban, a Jobbik számára relatív sikeres szereplést hozó választás után történt.

„Olyan társadalmi problémákkal szeretnék foglalkozni, amelyek nem férnek bele a pártpolitikai keretekbe. Vloggerként hasznosabb és hitelesebb, ha nem vagyok egyik pártnak sem a tagja” – nyilatkozta Vona a Népszavának.

A vlogger a Jobbik mostani politikáját nem minősítette, elmondása szerint van, amivel egyetért, és van, amivel nem. A kilépéséhez ezeknek viszont nincs köze. Állítása szerint máig tartó barátságok is fűzik a párthoz. „Sok sikert kívánok a Jobbiknak!” – fűzte hozzá Vona.

 

Nyitókép: Komka Péter / MTI