A hétvégén összesen 1020 határsértőt füleltek le a rendőrök, idén az eddigi legtöbb lefülelés múlt héten volt

1020 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 376, szombaton 267, vasárnap 375 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett Győr-Moson-Sopron megyében elfogtak két határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén – az idén az eddigi legtöbb – 2318 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – augusztus 23-tól 29-ig – a feltartóztatottak száma 2033 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát határnál és az ország belsejében nyolc embert fogtak el, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt negyven gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Arról mi is beszámoltunk, hogy csak szombat reggel a rendőrség már elfogott 94 illegális határsértőt és egy litván embercsempészt Szegeden és környékén. Tulajdonképpen a Police.hu-n a cikk megírásának pillanatában, csak Csongrád-Csanád megyére vonatkozóan az öt legfrissebb hír arról szól, hogy „illegális migráns”, így a számok tovább pörögnek.