A lakótelepeket veszik célba a sárga kukák

2020. január 13-tól kezdődően Szeged lakótelepi városrészein is megkezdi a szelektív hulladékgyűjtés céljára szolgáló 1100 literes edények térítésmentes kiosztását a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., írják sajtóközleményükben.

A szelektív edények kiosztása a január 13. – január 28. közötti időszakban az alábbi, térképen jelölt utcákban, városrészekben fog megtörténni:

Az érintett társasházak az edényosztás részleteiről, időpontjáról, valamint a szelektív edény használatával kapcsolatos további fontos tudnivalókról értesítést kapnak. A szelektív edényekben továbbra is az alábbi csomagolási hulladéktípusokat lehet együtt gyűjteni: papír, műanyag és fém csomagolási hulladék, üveget nem, az ugyanis veszélyt jelent a válogatóüzemben dolgozókra.

 

Frissítés (január 9. 9:21): időközben a társaság jelezte, hogy az első ütemben, azaz január 13 – január 28 közötti időszakban Újrókus városrészben fog megtörténni az edényosztás, a további városrészekben január 28-át követően folyamatosan, ütemszerűen fogják kiosztani az 1100 l-es szelektív edényeket.