A Tiszába ugrott egy részeg férfi az Árvízi emlékműnél, rendőrök mentették ki

Beleugrott a folyóba egy ittas férfi csütörtökön, kiúsznia azonban már nem sikerült, ezért a rendőrségnek kellett kimentenie.

A Délmagyar információi szerint 19 óra 23 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre még augusztus 29-én, hogy egy férfi a vízbe ugrott az emlékműnél. A kiérkező járőrök megtalálták a férfit és értesítették a vízi mentőket is, majd a mentést követően a férfit kórházba szállították.

Az előzetes információk szerint a férfi a SZIN-re szeretett volna beúszni, de ez logikailag sem állta meg a helyét, és a rendőrség is cáfolta. A fesztiválon egyébként szalaggal le van zárva a Tisza-part, éjszakánként pedig zseblámpás biztonsági őrök járőröznek, nehogy valaki a sötétben akarjon úszni a veszélyes vízben, vagy esetleg beszökni a fesztiválra.

A lap felidéz azt is, amikor tavaly májusban három fiatal akart a folyóba ugrani a Belvárosi hídról, de egy család még időben értesítette a rendőrséget. „Este fél nyolc felé sétáltunk a lányommal a parton, amikor észrevette, hogy először egy, aztán másik két tinédzserkorú fiú mászik ki a néhány tízcentis pilléren a híd közepére. Egyértelmű volt, hogy mi a tervük, de sokáig hezitáltak, nagyjából há­rom percig pásztázták a vizet” – mesélte az apa. A rendőrök hamar kiérkeztek, nem történt baleset.

Idén áprilisban egy fiatal nő állt ki a híd keskeny peremére, a járdaszint alá, őhozzá már a tűzoltók is leereszkedtek, de végül leugrott.