Ingyen elvihető a kávézacc a Csakamikellből

Szeged második csomagolásmentes boltja, a korábbi írásunkban már bemutatott Csakamikell kezdeményezésében ingyenesen elvihető kávézaccot kínál a vásárlóinak.

Hogy miért éri meg ezt beszereznünk, arról ők maguk írnak Facebook-bejegyzésükben. A kávézacc arcradír, bőrradír, samponkiegészítő, távol tartja a kártevőket, növényi tápanyag és edénytisztító is lehet, azaz számtalan műanyag csomagolásban árusított vegyszert helyettesíthet természetes módon. Ezzel a korábban kidobott, hulladéknak vélt zacc új életet nyer, és nem a kukában köt ki – fogalmaznak, ezzel pedig kevesebb szemetet termelünk.

A Vadász utcában idén februárban megnyílt kisbolt ezzel a Back to Root kezdeményezéshez csatlakozott, amit az ország másik végében indított el a Morgen Győr kávézó múlt hónapban. Ott azóta a város több kávézója és vendéglátóhelye is csatlakozott hozzájuk, egy átadó ponton kihelyezett ládába szállítják a termelt kávézaccukat, amit aztán bárki ingyen elvihet.

Fotó: Csakamikell

A Csakamikell kezdésként a Kék Elefánt kávézót kereste fel az együttműködésre, de várják további lehetséges partnereiket, akiknek nincs más dolguk, mint leadni a boltnak az általuk gyűjtögetett kávézaccot – a vevők pedig már vihetik is.