Site icon Szegeder Archívum

Kilenc ittas sofőrt kaptak el a hétvégén Csongrád megyében

Az elmúlt hétvégén kilenc ittasan vezető sofőrt kaptak el a rendőrök a Csongrád megyei utakon, ebből három volt Szegeden – írja a Szeged.hu. Szombat-vasárnap egyébként 14 baleset is történt megyénk útjain.

A múlt héten péntektől vasárnapig összesen kilenc ittas sofőrrel szemben intézkedtek a rendőrök Csongrád megyében.

A pohár fenekére nézve vezetők közül hármat Szegeden, hármat Hódmezővásárhelyen, kettőt Csongrádon és egyet Kisteleken kaptak el az egyenruhások.

Soha ne vezess ittasan! (Illusztráció: phillyvoice.com)

Csak szombattól vasárnapig egyébként 14 baleset történt megyénk útjain, ennek 60 százaléka anyagi kárral is járt. Ugyanakkor azt is érdemes hozzátenni, hogy május legelső hétvégéjén rosszabb volt az arány: akkor 13 sofőr volt, aki nem volt józan és rajta is kapták a hatóságok.

Magyarországon zéró tolerancia van érvényben az ittas vezetéssel szemben, azaz a legkisebb véralkohol-szint is már bírságot von maga után, magasabb érték esetén pedig bukható a jogsi, illetve akár börtönbüntetésre is számíthat a részeg vezető. Nem is öncélúan: az alkohol drasztikusan csökkenti a reakcióidőt és ezzel párhuzamosan csökken a veszélyérzet és hajlamossá válik az ittas vezető arra is, hogy átlépje a megengedett sebességet.

(Szeged.hu, Kárrendezés.hu)

Exit mobile version