Kisiklott egy debreceni vonat, vagonok borultak fel

Kedd délután 15:30-kor a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértó közelében lévő vasúti átjáróban egy traktorral két személyvonat (6254 és 6203) ütközött össze, és az ütközés során az egyik vonat kisiklott – írja a MÁV honlapján.

A baleset idején a fénysorompó jól működött, a közút felé tiltó jelzést mutatott. Elsődleges információk szerint a traktor vezetője a helyszínen életét vesztette. A  Debrecenből 15:03-kor Záhonyba indult 6254-es személyvonaton nem sérült meg senki, a Záhonyból 14:03-kor Püspökladányba indult 6203-as személyvonat mozdonya és 3 kocsija azonban kisiklott, a vonaton utazók közül 5 utas és a mozdonyvezető megsérült.

A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt a záhonyi fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között pótlóbuszok közlekednek, egy-másfél órával hosszabb eljutási időre kell számítani. A pályaszakaszon a vasúti közlekedés várhatóan napokig szünetel majd.

A fővárosból Nyíregyházára tartó Rétköz IC (IC 626) Ceglédtől a 18:27-kor induló 6118-as személyvonat menetrendje szerint közlekedik tovább Nyíregyháza felé.

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán számolt be a balesetről. Azt írták, hogy 13 mentőautó, 2 mentőhelikopter és a tömeges baleseti egység is a helyszínre indult.„Öt-hat könnyebb sérült van, tehát mégsem tömeges balesetről van szó, úgyhogy a nagyobb mentőerők visszafordultak. Jelenleg is a helyszínen zajlik az ellátás” – közölte Győrfi Pál szóvivő.

Fotó: police.hu
Fotó: Katasztrófavédelem
Fotó: MÁVINFORM
Fotó: MÁVINFORM