Már hivatalos, hogy a kormány megvonja Szeged 328 milliós közösségi közlekedési támogatását

A 2020-as költségvetésben még szerepel, a 2021-esben azonban már nincs az a 2 milliárd forintos éves támogatás, amit eddig a közösségi közlekedésre adott a kormány a magyar városoknak, amennyiben azok pályáztak rá. Most kiderült, az összeget átcsoportosítják.

Hosszas huzavona után Szabó Sándor most írásban is megkérdezte, hogy mi lesz Szeged 328 milliós közösségi közlekedési támogatásával: „A kormány valóban elvonja a települések közösségi közlekedésének támogatására fordítható összeget, melyet az ez évi költségvetés tartalmaz?” – tette fel a kérdést.

Szabó Varga Mihály pénzügyminisztertől várta a választ, de arra a miniszter megbízásából Tállai András államtitkár válaszolt írásban:

„A forrásbiztosítási lépések sorába illik bele a települési önkormányzatok mintegy 2 milliárd forint összegű helyi közösségi közlekedési támogatásának – több más tétellel, pl. a pénzintézeti szektor adójával együttes – átcsoportosítása a Járványügyi Alapba”.

Tállai leveléből kiderül, hogy a központi költségvetésben ezután is lesz forrás az önkormányzatoknak rendkívüli támogatásokra, mert a járványhelyzet sehol sem okozhatja a kötelező feladatok ellátásának elmaradását.

Forrás: szeged.hu

(via)