Mark Zuckerberg Facebook-vezér a Facebookon gratulált Karikó Katalin Breakthrough-díjához

Mint a saját közösségi oldalán írja (na jó, ez furán hangzik, mivel ő alapította a Facebook-ot), Priscilla – vagyis a felesége és ők voltak annak a Breakthrough-díjnak a társalapítói, amelyet azért hoztak létre, hogy a felfedezések élvonalában munkálkodó tudósokat ünnepeljék vele.

Mint írja, ebben az évben különösen izgatott Karikó Katalin és Drew Weissman munkája miatt, amivel segítettek létrehozni a koronavírus elleni vakcinát. Ezután egy rövid történeti kitekintéssel élve emlékeztetett, hogy a páros kutatásai évtizedekkel ezelőtt kezdődtek arról, hogyan használjuk a módosított RNS-eket (mRNA) arra, hogy a sejteket rávegyék vele a fehérjetermelésre, amivel immunválaszt tudnak kicsikarni a szervezetünkből.

Majd elmondta, az ő erőfeszítéseik megalapozták az utat afelé, hogy az mRNA technológiát mára használhattuk a Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcináknál, valamint ezzel utat nyitva új terápiák és oltások felé olyan betegségek gyógyításához, mint a HIV, vagy a rák. Végezetül gratulált a díjazottaknak. A teljes, angol szövegű poszt alább olvasható Zuckerberg posztjában:

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.