Site icon Szegeder Archívum

Mihálik levelet írt Palkovics Lászlónak; nálunk lehet fogadni, hogy kap-e választ

Levelet írt Palkovics László innovációminiszternek, Kásler Miklós emberminiszternek, és Rovó László SZTE-rektornak Mihálik Edvin zöld önkormányzati képviselő.

Mihálik szerint nagyon sokan keresték meg az elmúlt napokban, javarészt egyetemi hallgatók, dolgozók, akik aggódnak az egyetem jövőjéért. A képviselő szerint az egyetem átalakítása csakis a szegediek folyamatos tájékoztatása mellett vihető végbe.

A feltett kérdések a következők:

Mihálik Edvin leveléről valószínűleg többet nem hallunk majd; ahogyan az ilyenkor szokás, várhatóan nem érkezik majd rá válasz egyik helyről sem. De ne legyen így! Mindenesetre hozzászólásban lehet tippelni, hogy mikor érkezik válasz, kitől, vagy érkezik-e egyáltalán. A legjobb találatot író olvasónknak kedveljük majd a hozzászólását.

Fehér Attila, a megyei LMP elnöke szerint a Fidesz „olyannyira képtelen az önkorlátozásra, hogy már a látszatra sem ad. Az átszervezés mögött a szakmai helyett kizárólag politikai szempontok érhetők tetten. A kuratórium az egyetem helyett kizárólag Orbán Viktorhoz és magyarellenes rezsimjéhez lesz hű.”

Az ügyben megszólalt még Borsik Viktor, a Momentum ifiszervezetének vezetője is: azt írta, ostromolják az egyetemet, majd az intézmény megvédésére szólított fel.

 

Exit mobile version