Nem mondja le szegedi koncertjét Plácido Domingo

Pár napja derült fény rá, hogy több nő is szexuális zaklatással vádolja a világhírű tenort, aki nemsokára augusztus 28-án. A szegedi koncert szervezői most közleményben reagáltak.

Miután már San Franciscoban is visszamondták koncertjét, levélben fordultunk az egyházmegyéhez, illetve a szervezőkhöz. Sem az egyházmegye álláspontját nem sikerült megismernünk, sem azt megtudnunk, kihatással lesz-e a vádaskodás a szegedi fellépésre.

A szervezők közleményében egyébként egyetlen szó sem esik ezen vádakról, inkább csak a szupertenor erényeit sorolja:

„Őszinte szeretettel, és önzetlenül segít az élet bármely területén, és soha nem tévesztette szem elől a bajbajutottakat. Az 1985-ös mexikói földrengés után az elsők között ajánlotta fel a segítségét, és aktív közreműködő volt a mentési munkálatokban. A színházi portástól az államelnökökig mindenkit egyforma tisztelettel illet. Azon kevés művészek egyike, akik a személyüket körülvevő sztárolás mellett is megőrizték az emberségüket. Minden megnyilvánulásából végtelen szeretet árad. (…) Mindenkin és mindenen felülemeli az embereket, bárhol élnek, bármiben hisznek. Plácido Domingo, szertettel várunk Magyarországra!”

Így tehát biztos, kevesebb, mint két hét múlva felavatja Domingo és fia a Szegedi Ifjúsági Centrumot.

Több nő is szexuális zaklatással vádolja Placido Domingót

 

Nyitókép: Phillip Faraone / Getty Images Hungary