Sajnálják az MSZP-ben Botka kilépését

Botka László szegedi polgármester hétfőn kilépett az MSZP-ből. Szabó Sándor, a párt megyei elnöke ezzel kapcsolatban az MTI-vel közölte, sajnálattal vette tudomásul Botka döntését, majd köszönetet mondott Botka Lászlónak az MSZP-ben végzett eddigi munkájáért.

A városi összefogásban, az MSZP – mint a legnagyobb szegedi baloldali szervezet – továbbra is együttműködik a település sikeres fejlődéséért a polgármesterrel és a többi résztvevő párttal. Továbbra is a térségért, Szegedért, a szűkebb és tágabb közösségért dolgoznak – mondta.

Botka László, 18 éves korától, 1991-től volt az MSZP tagja, 1992-1994 között az országos ifjúsági tagozat elnöke, az országos választmány tagjaként dolgozott. A párt színeiben először 1994-ben választották országgyűlési képviselővé Szegeden, 2014-ig volt a parlament és az MSZP-frakció tagja. 2000-ben lett az MSZP Csongrád megyei elnöke, 2012-től 2016-ig a párt országos választmányát is irányította. 2017. május 27-én az MSZP miniszterelnök-jelöltjévé választották, október 2-án azonban visszalépett.

Tóth Bertalan pártelnök közösségi oldalán úgy reagált, sajnálattal értesült Botka László döntéséről. A politikus kifejtette, Botka László baloldaliságához és demokratikus elkötelezettségéhez nem fér kétség, Szeged városát hosszú évek óta példaértékűen vezeti.

Dr. Tóth Bertalan

Újabb részsikert értem el egy MVM-es adatigénylési ügyben. Biztosa… n sokan emlékeznek, hogy az állami MVM tavalyelőtt saját újonnan alapított, titokzatos svájci leányvállalatától, az MVM International AG-tól vásárolt egy – szakértők által szükségtelennek, ötmilliárdos árához képest talán ha néhány tízmilliós értékűnek tartott úgynevezett – „központi termelésmegjelenítő” rendszert vásárolt.

A szegediek jól döntöttek október 13-án, amikor az ellenzéki szövetség jelöltjeként, amelynek az MSZP végig motorja volt mind Szegeden, mind országos szinten, újra Botka Lászlót választották meg Szeged polgármesterének – szögezte le a szocialista párt elnöke.