Szabó Bálint jelenti: egy hét alatt három baleset volt a Tisza Palotánál

A felsővárosi önkormányzati képviselő a Tisza Palotában él, és onnan osztja meg sorra az Etelka sor és a Felső Tisza-part kereszteződésében történő baleseteket. Egy hét alatt ez már a harmadik.

Szabó szerint azért van mostanában ennyi baleset itt, mert a lezárt Csillag teret a legtöbben erre kerülik ki, és a folyamatos forgalom miatt nehézkes balra kanyarodni Tápé felé az Etelka sorról, illetve szintén balra a híd felől az Etelka sorra. A politikus körforgalomért kiállt.

Számtalan gyalogos- és kerékpárosgázolás történt már itt a politikus szerint, ahogyan az autós koccanások is sűrűsödnek, elsősorban a most megnövekedett forgalom miatt. Az első általa dokumentált baleset még augusztus 4-én történt, másfél héttel az éppen felújítás alatt levő Csillag tér lezárása után: néhány autó koccant az esőben, mentőautót is riasztottak:

Augusztus 4. Fotó: Mindenki Szegedért Mozgalom / Facebook

Tegnap, azaz augusztus 10-én újabb koccanás történt a Szabó által csak „Szeged egyik legveszélyesebb és legnagyobb forgalmú kereszteződésében”. Előbbi talán igaz, főleg ha az elmúlt hét napot tekintjük, utóbbi állítása azonban kevéssé állhatja meg a helyét. Áthaladó járművek számát tekintve egy top tízben sem kapna helyet a kereszteződés. A tavaly polgármesternek is indult Szabó szerint egyébként még azelőtt kell cselekedni, hogy végzetes baleset történne itt.

Augusztus 10. Fotó: Mindenki Szegedért Mozgalom / Facebook

Egy nappal a legutóbbi után, kedden délután újabb baleset történt, melyet ezúttal is megörökített Szabó:

Augusztus 11. Fotó: Mindenki Szegedért Mozgalom / Facebook

Elmondása szerint a városfejlesztési irodán már kezdeményezte átmeneti táblák és forgalomirányító lámpák kihelyezését, illetve az útburkolati jelek újrafestését is, de eddig nem történt előrelépés. Szabóék éppen ezért a jövő hétre tüntetést szerveznek, hogy felhívják a figyelmet. Szerinte átmenetileg ideiglenes jelzőlámpával, hosszú távon pedig egy körforgalommal lehetne megoldani a valóban veszélyt rejtő kereszteződés ügyét.

Szabó Bálint egyébként mostanában új dolgokat is kipróbál. Aki követi Facebookját, tudhatja, hogy a politikus újabban motivációs idézetekkel örvendezteti követőtáborát. „Inkább sétálj egyedül a jó irányba, mint a tömeggel a rosszba…” – osztotta meg nemrégiben.