Tehermentesül Szabadka és Tompa-Kelebia autós forgalma – Elkerülő út épült a magyar határig

A mai napon adták át azt az útszakaszt, ami főleg az áthaladó kamionos forgalomtól tehermentesíti Szabadka belvárosát és egészen a Tompa-Kelebia határátkelőig tart.

A Belgrádba vezető autópálya frissen átadott szakasza egy csaknem 30 éve megkezdett útépítési beruházás legújabb eredménye, melynek munkálatai leginkább az utóbbi négy évben gyorsultak fel és váltak intenzívvé. A 24 kilométeres út kiépítése 24 millió euróba – 7 milliárd 940 millió forintba – került.

Az autópálya újonnan átadott szakaszának legfőbb előnye, hogy a Magyarországra irányuló vagy onnan érkező teherforgalom már nem kell, hogy áthaladjon a határ mellett fekvő Szabadka központján.

Illusztráció: Pannon RTV

A Pannon RTV alábbi riportján nem csak a szabadkai, hanem a tompai lakosok is megszólalnak azzal kapcsolatban, hogy nagy örömükre szolgál, hogy nem csupán tehermentesebb lesz településük főútjának forgalma, de várhatóan az út biztonsága is nagyban növekszik majd az autópálya új szakaszának köszönhetően.

2019-12-26-Holnap adják át az Y-ág utolsó szakaszát

Holnap délben átadják a Szabadkát elkerülő Y-ág utolsó szakaszát is. Ezzel befejeződik a közel 30 éve húzódó útépítés.

Az új Y-elágazás átadóján Aleksandar Vučić szerb államfő úgy fogalmazott, hogy a jövőben Szerbiát és Magyarországot z infrastrukturális fejlesztések által, utak és vasutak építésével, határátkelők átadásával közelebb hozzák egymáshoz. (via MTI)

 

Nyitókép: Molnár Edvárd / MTI