Újra járható lesz mindkét irányba a Belvárosi híd

Augusztus 23-án (hétfőn) újabb forgalmi változások lépnek érvénybe az Oskola és a Híd utca, illetve a Stefánia felújítása miatt. A kerékpárosokat és a közösségi közlekedést segítő átalakításokat végeznek a megújuló Oskola utcában, a Belvárosi híd lábánál lévő csomópontban és a Stefánián.

Hétfő üzemkezdettől tervezetten szeptember 19-éig tovább módosulnak a forgalmi változások. Terv szerint halad ugyanis a vízvezeték-rekonstrukció és a részleges útburkolat építés a Stefánián, a Belvárosi híd szegedi hídfőjében, valamint a Roosevelt tér Híd utca és Victor Hugó utca közötti részén. Korlátozzák a gyalogosok, az autósok és a kerékpárosok közlekedését.

 • A buszok és trolibuszok ismét az eredeti útvonalukon járnak. Ezzel összhangban megszűnik a Széchenyi téri ideiglenes megállóhely.
 • Újszeged felől is újra járható lesz autóval a Belvárosi híd, korlátozásokkal:
  • a hídfőben a munkálatok miatt egy-egy sávra szűkül a forgalom, a két irányba váltakozva lehet haladni, jelzőlámpa irányítása mellett, az Újszegedről érkezők azonban a Híd utca felé egyenesen és jobbra is mehetnek;
  • az Újszegedről érkező kerékpárosok a szegedi hídfőig az eredeti helyükön, a magasított kerékpárúton közlekedhetnek, a hídfőben pedig átmenetileg be kell csatlakozniuk az autósávba;
  • Szeged irányából az autósok átmenetileg a Deák Ferenc utca felől hajthatnak fel a hídra, a posta elől balra továbbra sem kanyarodhatnak ki.;
  • a Stefánia a Vörösmarty utca és a Vár utca között újra járható lesz; a Vörösmarty utcai (színházi) körforgalomból érkező autósok a Vár utca–Deák Ferenc utca felé jutnak ki a Híd utcára és onnan egyenesen, jobbra vagy balra, a hídra;
  • a Roosevelt tér felől ebben az időszakban is zárva a jobbra, a hídra tartó irány, kerülni a Victor Hugo utca–Deák Ferenc utca–Híd utca vagy a Victor Hugo utca–Kelemen utca irányban lehet.
 • A kerékpárosok ebben az időszakban Újszeged felé változatlanul csak járművüket tolva, gyalogosan mehetnek fel a hídra, vagy az úttesten, a többi közlekedővel együtt. A gyalogosok a Belvárosi híd Roosevelt téri oldalán mehetnek mindkét irányban; a járdaszegély építése miatt a hidat megközelíteni a Roosevelt téri lépcsőn lehet.
 • Az Oskola utca továbbra is zárva a Somogyi utca és a Roosevelt tér (Palánk Cukrászda) között. Az Oroszlán utca csak az építési forgalom számára elérhető, a Somogyi utca és a Victor Hugo utca átjárható. Az Oroszlán utca–Nádor utca–Bajza utca közötti rész csak a Deák Ferenc utca felől megközelíthető. Az Oskola utca lezárt részére tehát kizárólag az építési forgalom és a szemétszállító járművek hajthatnak be, a szolgáltatást az eddig megszokott formában végzik. Parkolni is tilos ezen a szakaszon. Az áruszállítás a környező közterületeken – Somogyi utca, Victor Hugo utca, Roosevelt tér – kijelölt rakodóhelyekről kézikocsival oldható meg; az Oskola utcai árumozgatáshoz a kivitelező alkalmas felületet biztosít. A gyalogosok az Oskola utca Belváros felőli járdáját használhatják. Kerékpárosok csak gyalogosként, a kerékpárt tolva mehetnek be az elzárt területre. Az üzletek gyalogosan mindkét oldalon megközelíthetők.