Site icon Szegeder Archívum

Védettségi igazolvánnyal, de mehetünk idén SZIN-re

Védettségi igazolvánnyal, de mehetünk idén SZIN-re

A hazai fesztiválpiac „legnagyobb múltú bulikavalkádja”, a Szegedi Ifjúsági Napok pénteken bejelentette, hogy augusztus végén a szegedi Partfürdő újra megrendezésre kerül. A szervezők egy nappal meghosszabbítják a rendezvényt. Idén ötnapos lesz a fesztivál, augusztus 25-29 között.

A SZIN szervezői úgy döntöttek, megtartják a hagyományosan nyárzáró bulit, ráadásul idén egy nappal hosszabb rendezvénnyel. „Egyrészt szeretnénk a látogatóink számára – a hosszú kihagyás után – a fesztiválélményt meghosszabbítani, másrészt ezzel is igyekszünk támogatni a hazai zeneipar képviselőit, hogy minél több fellépőnek legyen alkalma újra színpadra állni” – nyilatkozta Kolonics Erika főszervező, miért döntöttek a hosszabb fesztivál mellett. Mint elmondta, ezzel mintegy 60-nal több magyar zenekarnak és előadónak tudnak fellépési lehetőséget biztosítani. A főszervező hozzátette azt is, hogy hamarosan a fellépők listája is nyilvánosságra kerül, az azonban már most biztos, hogy a SZIN árain nem emelnek, így a tavalyi – végül elmaradt fesztivál – árakon lehet idén is jegyeket vásárolni.

Ez egyébként így nem teljesen igaz, hiszen a legutoljára megtartott fesztiválhoz, a 2019-eshez képest jócskán emelkednek az árak, ezt még 2019-ben írta meg a helyi sajtó. Ha a helyszíni bérletárakat nézzük alapul, elég drasztikusan szökdécselnek felfelé az árcédulák a korábbi években is: 2019-ben 29 900 ezer forint volt a bejáratnál egy bérlet, 2018-ban 25 500, 2017-ben 23 500 magyar tallért kértek érte, 2014-ben pedig mindössze 16 900-at. A SZIN bérletárai tehát lényegében megduplázódtak, hat év leforgása alatt közel 100%-kal emelkedett az áruk.

2021-ben a SZIN fesztiválon csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek vehetnek részt. Az elővételes SZIN-bérlet ára jelenleg adminisztrációs díjjal együtt 24 470 forint, és ha tényleg 2020-as árakon üzemelnek idén, akkor a helyszíni bérletért 35 ezer forintot kell majd fizetni a védettségi igazolvány felmutatása mellett.

 

Nyitókép: Szűcs Dániel / Szegeder

Exit mobile version