Binszki: nagy esély van rá, hogy nem lesz második forduló, Dobrev Klára fog nyerni

Csütörtök reggel sajtótájékoztatót tartott Binszki József a Kiss Menyhért utcai DK-irodában Az előválasztási vita értékelése, valamint a közlekedési káoszra adott képviselőjelölti programok címmel. A képviselőjelölt értékelése szerint a hétfőn tartott partizános előválasztási vitán – bár nem így fogalmazott pontosan – mondhatni felmosta a Móra Ferenc Múzeum dísztermének padlóját Szabó Sándorral, akiről annyit mondott még el, hogy nyolc év alatt nyolc forinton nem hozott a térségbe.

Ami azonban érdekesebb, hogy Binszki mintegy kikacsintva a tájékoztató eredeti témája mögül, elhintette, hogy bizony nagy fölénnyel vezet Dobrev Klára az ellenzéki előválasztáson. Úgy fogalmazott – látszólag teljes magabiztossággal –, esélyesnek tartja, hogy nem is lesz második forduló, hiszen ha valamelyik miniszterelnökjelölt-jelölt 50% fölött végez az elsőben, akkor ő automatikusan ver mindenkit. A DK helyi elnöke azt mondta, már látszik, hogy Dobrev Klára lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje áprilisban.

Dobrev egyébként pont előző délután járt Szegeden, a Széchenyi téren tartott nyugdíjastalálkozóról utcafórumról ide kattintva érhető el helyszíni beszámolónk.