Már a Burger Kingbe sem kell betérni, ha valaki műhúsos hamburgerért áhítozik, ezentúl ugyanis már az Aldi és a Lidl is előállt a saját vegán húsutánzataival.
Előbb az Aldi Wonder Burger nevű, szójafehérje alapú terméke jelent meg a piacon, majd hétfőn a Lidl jelentette be, hogy Next Level Meat nevű termékeivel, hamburgerrel és „darált hússal” száll be a versenybe. Ez utóbbi az áruházlánc közleménye szerint zöldborsó-, búza- és szójafehérjéből készül, 100 százalékban vegán.
Az is kiderül, hogy a Lidl termékei 100 százalékban karbonsemlegesek is, illetve igyekeznek a gyártás során minimalizálni a környezetterhelést, így a klasszikus marhahúsos húspogácsa előállítása során kibocsátott szén-dioxidnak mindössze 9 százaléka jut egy húsmentes hamburgerre. A cég ezen kívül a karbonsemlegesség érdekében a ClimatePartner szervezettel együttműködve klímavédelmi projekteket támogat.
A Burger Kingben kapható műburgereket mi is kipróbáltuk már, erről itt lehet olvasni.
A Burger King új műburgere kellemetlen kezdés után közepesen szarrá javult
(Index)