Megállt a nyílt pályán a szegedi InterCity, késések várhatók

17 óra magasságában megállásra kényszerült a Budapest-Nyugatiból 15:48-kor elindult, Szegedre tartó Dankó Pista InterCity-vonat. A vonat a nyílt pályán, Cegléd és Nyársapát között pontban félúton állt le, információink szerint a mozdony főmegszakítója hibásodott meg, s így az nem tud áramot felvenni.

Mi jelenleg a Szeged–Budapest gőzmozdonyos nosztalgiavonaton ülünk (ami szombaton este érkezett a városba), innen az elsőkézből szerzett információ. De nem csak a mi vonatunk késik emiatt, Nyársapáton már megállt mellettünk a Budapest felé tartó, otthonról 15:45-kor elindult Feszty InterCity.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor áll helyre a forgalom. Szakik azt beszélik vonatunk étkezőkocsijában, hogy ilyen esetek elhárítása 1–2 órát vesz igénybe, ugyanis a hibás mozdonyt el kell vontatni. A vonat egyébként Ceglédről is érdekesen indult el, ugyanis nagyjából tíz percig 25 km/óra sebességgel haladt csak, majd leállt.

 

Frissítés (17:40): A MÁVINFORM tájékoztatása szerint 60–80 perces késéssel indulhat tovább a leállt szerelvény, illetve estig késésekre kell számítani az egész vonalon.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.