Újra itt az Aranyhíd: naponta lesz vonat Szeged és a Balaton között

Idén is közlekedik a tavaly nagy sikereket elérő Aranyhíd Expressz, mellyel közvetlenül, átszállás nélkül juthatunk majd el Keszthelyre. Egy dolog sajnos már biztos: hamburgerezni nem fogunk.

2020-ban is lesz Aranyhíd Expressz, derül ki a MÁV nemrégiben közreadott tájékoztatójából, melyben az idei balatoni közlekedésről, nos, tájékoztatnak.

Szeged és Keszthely között szerencsére idén is minden nap közlekedik majd a vonat és csak a nagyobb dél-alföldi városokban, illetve balatoni üdülőhelyeken áll meg. Az expresszen légkondicionált InterCity-kocsi is igénybe vehető, pót- és helyjegy váltásával. Kerékpárok szállítására korlátozott lehetőség lesz csak, kerékpárhelyjegy váltásával.

Az Aranyhíd Expressz június 20-ától augusztus 30-áig közlekedik, menetideje közel 6 óra lesz. Szegedről 7:57-kor, Keszthelyről pedig 16:30-kor indul majd.

Rossz hír, hogy a szegedi expresszen idén sem lesz büfékocsi, ezt ellensúlyozza valamelyest, hogy a Budapest és Keszthely között közlekedő Balaton Expresszen lesz lehetőségünk kajálni. A MÁV ezen szolgáltatását egyébként tavaly már kipróbáltuk, erről itt lehet olvasni.

 

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI