Lázár János videós csapata a negyedik tram-train érkezését is megörökítette

Áprilisban írtuk, Kanda Imre főmérnök a hódmezővásárhelyi Rádió7 keddi műsorában arról beszélt, hogy a híresztelésekkel ellentétben a negyedik szerelvény június elején, míg az ötödik júliusban várható, tehát szeptemberre nem csupán három lesz itt.

Lázár János ma ki is posztolta közösségi oldalán, hogy megérkezett a negyedik tramtrain-szerelvény, ami így még belefért júniusba, de az eleje helyett igencsak a végére. Az ötödiket júliusra várják, azonban nem tudni, hogy mennyit fog késni, vagy lesz-e bármi gond a szállítással. Ami egyébként valószínűleg nem a MÁV hibája, és nem is a gyártó Stadleré; iparági jelenségről van szó, sőt: aki most kvázi bármi speciálisabbat szeretne rendelni Európában, az tudja nagyon jól, hogy alapanyaghiány van a koronavírus-járvány miatt.

Viszont – mint azt megírtuk – az utasforgalom csak december 12-ével, az éves menetrendváltáskor indulhat el 6 járművel, holott eddig szeptember elejével számoltak. Ezt Kanda Imre is megerősítette: amennyiben 5-6 jármű már átesett a teljes hatósági vizsgán, akkor a MÁV dönthet úgy, hogy megindítja utasokkal a közlekedést egy átmeneti menetrend szerint. Ez nem túl jó hír, hiszen még a december is képlékeny, sok tényezőtől függ. Jelenleg, hivatalosan meg nem erősített források szerint úgy tudjuk, hogy nem is lesz decemberben sem indulás.

A negyedik tram-train érkezése már nem egy nagy csoda, hiszen rutinfeladat. Ugyanúgy, három részben megérkezik a szerelvény a MÁV szentesi motorgarázsához a spanyolországi Stadler-gyárból, utána ezek trélerekről történő leemelése zajlik, a futópróbák előtt pedig még a részegységek összeszerelése van hátra.

A szerelvényeket karbantartó járműtelep már áll Szegeden, itt belső munkálatok zajlanak. Lázár János erről is posztolt a minap, külsőleg már a végleges burkolatot szerelik fel az épületre.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.