Toroczkaiék tüntetést szerveznek a Napfényfürdő elé

Nem gondoltuk volna, hogy pont a Napfényfürdő bérletáremeléséről szóló cikkünk kap majd akkora utóéletet, hogy (egyrészt az RTL Híradó egy-egy az egyben lenyúlja a sztorit, másrészt) a Mi Hazánk Mozgalom vezetője felszólal majd az ügyben.

Toroczkai László egy vasárnap megjelent videóban állt a Szent-Györgyi Albert utcára egy tizenegy évvel ezelőtt Magyar Jelen-számmal (a Magyar Jelen egy 2003 és 2013 között kéthetente megjelenő nemzeti radikális újság volt, melyet egy kanadai vállalkozás, a Hungarian Times Inc. adott ki. Saját megfogalmazása szerint „Az eredeti Magyarország lapja”, „Az egyesülő magyar nemzet lapja”, illetve „A nemzeti ellenállás lapja”). Toroczkai arról beszél, ez egy olyan ügy, amely során a Fidesz és a balliberális oldal együttműködve fosztják ki a magyarokat.

A politikus rögtön a videó elején újságíróleplet öltve meg is kérdezett néhány vendéget, hogyan érintette őket a változás. Egy idős hölgy azt mondta, ő eddig 27 ezer forintot fizetett egy tízhónapos bérletért, mostantól ez harminc alkalmanként 51 ezer forint volna, úgyhogy ezentúl nem tud járni, nem tudja kifizetni.

A következőkben Toroczkai arról beszélt, hogy a fürdőt eredetileg az önkormányzat által tulajdonolt ligetfürdő helyén, annak lebontása után építették meg úgy, hogy a város továbbra is tulajdonolta az Aquapolis 80%-át, s szerződésben kötötték ki, hogy a beruházó Leisztinger Tamás tíz évvel később egy előre kikötött áron, illetve annak az inflációval növelt értékékén vásárolhatja majd fel az egészet. Leisztingert Toroczkai „a baloldal Mészáros Lőrince” néven emlegeti, ami ott bizonyosan találó, hogy a Hunguest Hotels Zrt. mai tulajdonosa utána már tényleg Mészáros. A beruházást az Európai Unió és az állam is megtámogatta mintegy 3 milliárd forinttal.

2018-ban egy tőkeemelés-sorozat záróakkordjaként a szintén Mészároshoz tartozó Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. megvásárolta a Ligetfürdő Kft. 100 százalékos üzletrészét, mellyel a társaság kizárólagos érdekeltségébe került két osztrák szálloda, egy montenegrói wellness hotel, valamint a szegedi Hotel Forrás és a Napfényfürdő Aquapolis. Toroczkai állítja, a fürdőt a piaci ár ötödéért tudta így megszerezni így Mészáros.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke mindezek fényében tüntetést szervez 2021. június 17-én 17 órára a fürdőépület elé. „Emeljük fel szavunkat, és követeljük azt, hogy legalább a Csongrád-Csanád megyeiek, a szegediek kapják vissza kedvezményeiket, vagy tudjanak ide úgy járni úszni minden nap, mint korábban” – mondta, zárásként hozzátéve, hogy küzdjük az oligarchák ellen.

Mészáros Lőrinc és a baloldal mocskos üzlete

Jelentkezés, feliratkozás: www.mihazank.hu